Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, σκορπίζοντας χρώμα και φως στα όνειρά τους. Με τη διοργάνωση ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θεματικών διαγωνισμών, εκθέσεων ζωγραφικής και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, απελευθερώνουμε την έκφραση των παιδιών μέσα από τη μητρική τους γλώσσα, την τέχνη.

2022

«ΣΑΝ ΑΛΚΥΟΝΗ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»


Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου Στα πλαίσια της Aegean Kids Biennale 2022 Μέσα από τις εμπνευσμένες δημιουργίες τους, οι μικροί καλλιτέχνες θα αναδείξουν το Αιγαίο πέλαγος ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας και διαπολιτισμικού διαλόγου και θα το χαρτογραφήσουν εκ νέου ως έναν αστερισμό προορισμών με εξαιρετικό πολιτιστικό ενδιαφέρον.

«ΕΙΡΗΝΙΑ ΤΟΞΑ»


Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με την 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για παιδιά & εφήβους: «Ειρήνια τόξα» στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης 2022.

«ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» διοργανώνει νέο διαγωνισμό ζωγραφικής για το σχολικό έτος 2022 με θέμα «Μες στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα» αφιερωμένο στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

«Η ΡΟΔΟΣ ΩΣ ΛΙΚΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»


Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με την 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για παιδιά & εφήβους: «Ειρήνια τόξα» στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης 2022.

2021

«ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΡΟΣΑΤΟ ΑΕΡΙ»

2 ΑIΩΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ

Γαϊτανάκι ονειρεμένο, μ’ απηλιώτη άνεμο φερμένο...
100 Χρόνια Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής 100 Χρόνια Έμπνευσης από το Μεγαλείο του Μικρασιατικού Πολιτισμού
«Καράβι ν᾿ αρματώσεις και τα πανιά του καραβιού να τα μαλαματώσεις…»...
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ 2021-2022

ΧΡΥΣΟΠΟΙΚΙΛΤΗ ΦΕΡΜΕΛΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ ΠΟΔΟΓΥΡΟΣ

Η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά ως κληρονομιά, ως έμπνευση και ως αξία.

AΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ
Ο διαγωνισμός αφορά στην δημιουργία ζωγραφικών έργων αφιερωμένων στο κοινό όνειρο των παιδιών όπου γης να νικήσει η ανθρωπότητα την πανδημία βαδίζοντας στο δρόμο της ομόνοιας και της παγκόσμιας συνεργασίας.
… ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΝΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Τα ζωγραφικά έργα των μικρών καλλιτεχνών απεικονίζουν πολύχρωμα λουλούδια σε ανθισμένα λιβάδια και ανέμελους χαρταετούς σε καταγάλανους ουρανούς, πλάθοντας έναν ονειρικό κόσμο ξεγνοιασιάς!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Δημιουργούμε ζωγραφιές με έμπνευση από τις Άγιες Μέρες που έρχονται.


2020-21

ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΛΑΜΠΡΟ, ΦΕΓΓΕ... ΝΑ ΦΙΛΟΤΕΧΝΩ - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία 1821-2021» και εν όψει της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώθηκε εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα προσκαλώντας τα παιδιά & τους νέους να δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα αφιερωμένα στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ατενίζοντας την ιστορία ως πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον.

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΤΟ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Η σημασία της εγγενούς αξιοπρέπειας και αξίας της ανθρώπινης ιστορίας ως το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης, μέσα από την διεκδίκηση της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα που τα γέννησε.

EMPOWERING CHILDREN TO ACT ON CLIMATE CHANGE THROUGH ART

2020 UNITED NATIONS CC:Learn Champion - UNITAR, the One UN Climate Change Learning Partnership

ΜΟΝΙΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα παρακάτω προγράμματα τρέχουν σε ετήσια, διετή ή τετραετή βάση, αναλόγως της εκπαιδευτικής, καλλιτεχνικής και θεματικής ταυτότητας τους:
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας εδραιώνει τον θεσμό: «Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής» στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε χώρες της ομογένειας και προσκαλεί όλα τα ελληνόπουλα ανά την υφήλιο να φιλοτεχνήσουν έργα που αγκαλιάζουν την ιστορία της χώρας μας, που διδάσκονται από τα ηρωικά επιτεύγματα της και ασπάζονται τις πανανθρώπινες αξίες της.
AEGEAN KIDS BIENNALE
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεθνούς εμβέλειας έχει ως βασικό στόχο την δημιουργία έργων τέχνης από παιδιά και νέους, αντλώντας έμπνευση από την απαράμιλλη ομορφιά, την πλούσια ιστορία, τα μαγευτικά χρώματα και το λαμπερό φως του Αιγαίου!
UNESCO E-PLATFORM ON INTERCULTURAL DIALOGUE
Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την UNESCO και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δημιουργεί τη "Διαπολιτισμική Συλλογή Παιδικής Τέχνης - International Collection of Children's Art", Μια ολοκληρωμένη συλλογή από αυθεντικές παιδικές ζωγραφιές, που αποτελείται από χιλιάδες αριστουργήματα φιλοτεχνημένα από παιδιά από όλο τον κόσμο!
ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ
Τα Παιδιά και οι Έφηβοι Ζωγραφίζουν Βυζαντινές Εικόνες: «Ζωγραφίζω τον Προστάτη Άγιο του ονόματος μου ή τον Πολιούχο της πόλης μου»
WORLD OCEAN DAY
Στόχος της Ημέρας είναι η ενημέρωση του κοινού για τον αντίκτυπο των ανθρώπινων ενεργειών στον ωκεανό, η ανάπτυξη ενός παγκόσμιου κινήματος πολιτών για τον ωκεανό.

WORLD ENVIRONMENT DAY

Μια πλατφόρμα δράσης: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

SDGS CREATIVE ACTION PROJECT

Εκπροσωπώντας τη χώρα μας ως επίσημος συνεργάτης της SDG Action Campaign των Ηνωμένων Εθνών, η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας διοργανώνει το "SDGs CREATIVE ACTION PROJECT" για τη σύνδεση και την εμπλοκή των παιδιών και των νέων στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της τέχνης.

UNITED NATIONS FAO

Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών. International Painting Competition of the FAO of the United Nations.

UNITED NATIONS INTERNATIONAL YEAR OF PLANT HEALTH 2020
Το έτος 2020 ανακηρύχτηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως το Διεθνές Έτος Υγείας των Φυτών ως μια ευκαιρία ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης των χωρών για την υγεία και την προστασία τους. Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας στηρίζει έργο των Ηνωμένων Εθνών προωθώντας τον διαγωνισμό ζωγραφικής, αφιερωμένο στο διεθνές έτος.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
H Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας με ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ διορίζεται ΒΟΗΘΟΣ Α΄ του Άγιου Βασίλη την πολυάσχολη αυτή εορταστική περίοδο, και αναλαμβάνει το σπουδαίο έργο να στείλει τα ζωγραφικά δώρα των μικρών καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο.

2020

ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Πρόσκληση για τα παιδιά όλου του κόσμου να περιγράψουν με την τέχνη τους την καθημερινότητα που βιώνουν τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας που διανύει η ανθρωπότητα, και να στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας.
ΚΟΝΤΑ Η ΜΑΚΡΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ
Διεθνής Παιδικός-Νεανικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών ως μια πρόσκληση προς τη νέα γενιά της ομογένειας όπου γης να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να περιγράψουν με την τέχνη τους την καθημερινότητα που βιώνουν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας COVID-19 που διανύει η ανθρωπότητα, και να προβάλλουν μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους ένα ευοίωνο και ειρηνικό μέλλον.
Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΚΑΙ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ως θρίαμβος της θέλησης ως ο θεμέλιος λίθος του Δυτικού πολιτισμού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Η ΡΟΔΟΣ ΩΣ ΛΙΚΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ως λίκνο πολιτισμού και αθλητισμού ανά τους αιώνες, η Ρόδος εμπνέει ζωγραφικά έργα παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο που εξυμνούν τα ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.

2019-20

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ
Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2020, η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία προκηρύσσει Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για το σχολικό έτος 2019-2020.

2019

ΝΥΧΤΑ ΕΥΧΩΝ
Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασαν μια ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ την «Νύχτα των Ευχών» στις 24 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Κοτζιά. Ο ουρανός φωτίστηκε με τα παραδοσιακά φαναράκια, ενώ οι μικροί καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα με τα έργα τους γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στην πιο λαμπερή Αθήνα που έγινε ποτέ, στέλνοντας παντού το χαρμόσυνο μήνυμα των Εορτών!
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Τους μικρούς καλλιτέχνες της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3 Μαΐου 2019 ο Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος για να δεχθεί τα έργα που φιλοτέχνησαν με αφορμή την Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής που τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του.
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο, πραγματοποιεί τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ των διακριθέντων έργων του ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ» 12 Οκτωβρίου 2019, Έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
ΜΑΖΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΥΡΑΝΟ
H Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και η Διεθνής Αστρονομική Ένωση συνδιοργανώνουν μία διεθνή καμπάνια ζωγραφικής για παιδιά και νέους, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της International Astronomical Union.
ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥΣ
Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας διοργανώνουν πανελλήνιο μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2019

2018-19

1η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 2018-2019
«Οι μικροί καλλιτέχνες της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας εμπνέονται με αφορμή την συμπλήρωση 160 χρόνων από την παγκόσμια ελληνική πρωτοπορία των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1859 και φιλοτεχνούν έργα αφιερωμένα στα Ολύμπια του 19ου αιώνα, αντλώντας φως και χρώμα από την αίγλη του Ζαππείου Μεγάρου».
- ΕΓΚΑΙΝΙΑ & ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Ζάππειο Μέγαρο, 20 Οκτωβρίου 2018
-ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Μουσείο Ακρόπολης, 1 Δεκεμβρίου 2019
UNITED NATIONS SDGS CREATIVE ACTION PROJECT
- ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ στο SDGs Global Festival of Action, Bonn May 2019
UNESCO ATHENS WORLD BOOK CAPITAL 2018
Η UNESCO ανακηρύσσει την Αθήνα ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 και προσκαλεί τους μικρούς καλλιτέχνες της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας να μας ταξιδέψουν με τα πινέλα τους στον μαγικό κόσμο των βιβλίων! Οι μικροί μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα με θέματα που αφορούν τα αγαπημένα τους βιβλία, ιστορίες και ήρωες. Τα παιδιά γίνονται κοινωνοί ενός μικρόκοσμου που γιγαντώνεται μέσα από το παιχνίδι, την επαφή με το χαρτί και το μολύβι, τη γοητεία της ανάγνωσης.
ΕΚΘΕΣΗ EΡΓΩΝ - UNESCO ATHENS WORLD BOOK CAPITAL Σεράφειο 5-8 Απριλίου 2019
«Βιβλίο & Παιδί: Διαβάζω, Εμπνέομαι και Φιλοτεχνώ» Σεράφειο 5-8 Απριλίου 2019 με την στήριξη του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

2018

UNESCO LOUIS FRANCOIS TROYES FRANCE

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας συμμετέχει και διακρίνεται στον διαγωνισμό ζωγραφικής που οργανώνει το κέντρο Louis François της UNESCO στη Γαλλία.

17 ΜΕΡΕΣ 17 ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας ως μέλος της Διεθνούς Συμμαχίας για τους Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ #Act4SDGs, συμμετέχει στις 17 Μέρες 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης #17days17goalsgr, σε συνεργασία με την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, η οποία κορυφώνεται παγκοσμίως ανήμερα της επετείου, 25 Σεπτεμβρίου, με προβολή και των δράσεων μας μέσω του SDG Live Studio της Νέας Υόρκης στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2018: AΣΦΑΛΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

Διοργάνωση διαγωνισμού ζωγραφικής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας των Ηνωμένων Εθνών

UNITED NATIONS & GABARRON FOUNDATION

H ελληνική εκπροσώπηση στον διαγωνισμό kids4humanrights των Ηνωμένων Εθνών και του Ιδρύματος Gabarron, που διοργανώθηκε εξ' ολοκλήρου από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, έλαμψε από τα μοναδικά αριστουργήματα των μικρών της καλλιτεχνών! Σε περίοπτη θέση, το έργο της 14χρονης ΠΕΠΗ ΚΟΥΣΤΕΡΗ στην έκθεση των Διακριθέντων έργων του διαγωνισμού στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Μαδρίτη, la Facultad de Bellas Artes de la Universidad Complutense de Madrid.

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, ΚΑΤΑΝΟΩ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ, ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2018 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ, NJV Athens Plaza, 22 Aπριλίου 2019

2017

60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΠΗ
σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Υπουργείο Εξωτερικών
- ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, 09.05.2017 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΈΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 25 Μαΐου 2017

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός για την επέτειο των 20 χρόνων δράσης του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αθήνα 22.01.17 NJV Athens Plaza

ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΑ ΤΟΠΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2017

Ζωγραφίζουμε κάθε υπέροχη γωνιά της Ελλάδας μας.

2016

CYPOLYMPICS 2016

- ΤΕΛΕΤΗ CYPOLYMPICS, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, 01 Οκτωβρίου 2016

- ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ACG Gallery, Αθήνα 2016

- ΒΡΆΒΕΥΣΗ, Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού 20.11.2016

CEREMONY WORLD FOOD DAY 2016, Ρώμη 14 Οκτωβρίου 2016

"Το κλίμα αλλάζει. Η Διατροφή και η Γεωργία πρέπει να αλλάξουν επίσης", Διαγωνισμός ζωγραφικής για την αφίσα της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αθήνα 06.03.16 NJV Athens Plaza

2015

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη


2014


  • ΡΟΔΑΥΓΗ Κάθε παιδικό χαμόγελο και μια ανατολή!


Εκτός από τα προγραμματισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΠΠΕ, από το 2014 τρέχουν επίσης τα παρακάτω προγράμματα:
  • Τα Σχολεία Ζωγραφίζουν Ενθαρρύνεται η συλλογική δημιουργία μέσω δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών της χώρας μας. Συνεργαζόμαστε με πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς που εμπνέουν τους μαθητές τους, ώστε να να δημιουργήσουν έργα γεμάτα ελπίδα!

  • Ομαδικά Έργα Έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί από σχολεία ή εικαστικά εργαστήρια από δύο ή και περισσότερους καλλιτέχνες.

  • A έως Ω Συλλογή Έργα μικρών καλλιτεχνών ανεξαρτήτως διαγωνισμών και θεματικών συλλογών.