Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και λειτουργεί ως εγγεγραμμένος Πολιτιστικός Φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι μέλος της UNESCO E-Platform On Intercultural Dialogue, Partner of the Google Cultural Institute, και συνεργάτης του SDG Action Network των Ηνωμένων Εθνών.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ»Η ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ2014 - 2016 | 2017 - 2019 | 2020 – 2022Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας αναλαμβάνει το μεγαλεπήβολο έργο της ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ.Διαστάσεις: 30x30 εκ. 100 σελίδες | Πολυτελές σκληρό εξώφυλλο Velvet Τριπλής ΕπίχρισηςΕφόσον επιθυμείτε να αποκτήσετε την νέα ανθολογία της ΠΠΕ, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα: https://forms.gle/AKfhHmVjVq35fynT8Ως πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος εκδότης στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ο φορέας μας θα καταθέσει αντίτυπα της έκδοσης στην ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για την προώθηση ανταλλαγών με βιβλιοθήκες εντός ή εκτός Ελλάδας και για την ανάπτυξη της δανειστικής συλλογής. Αντίτυπα επίσης θα κατατεθούν στην ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και στο ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ.

ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα εκπαιδευτικά/καλλιτεχνικά προγράμματα-διαγωνισμοί ζωγραφικής της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας απευθύνονται σε παιδιά και νέους από 2 έως 18 ετών, σε πανελλήνια εμβέλεια. Οι υποβολές των συμμετοχών πραγματοποιούνται από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, παιδικές βιβλιοθήκες, μουσεία, πολιτιστικούς συλλόγους και οργανισμούς, καθώς και από τους ίδιους τους γονείς των μικρών καλλιτεχνών.